Proiecte AFT

 

Donează

Voluntari & Membri

Proiecte

NATURA 

O DIMENSIUNE A EDUCAȚIEI TINERILOR PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ.

Proiectul – NATURA O DIMENSIUNE A EDUCAȚIE TINERILOR PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ – vizează dezvoltarea în rândul tinerilor a unui nou concept de viață, în care natura devine cadrul general de manifestare a unor valori individuale și colective dar și un partener egal pentru dezvoltarea sănătoasă.
– Perioada de desfășurare: 07.08 -11.08.2023;
– Locatia: Zona de Agrement Ciric;
– Locuri disponibile: 30;
– Inscrierile se fac până in data de 04.08.2023;
Vârsta participantilor: 15-20 ani.

Donează pentru proiect

TURIST ÎN ORAȘUL TĂU PENTRU O ZI

Asociația “Familia Tradițională” Iași, propune prin proiectul “Turist în orașul Iași pentru o zi”! un program educațional, pentru elevi/tineri, care să vină în completarea ofertei educaționale actuale ca alternativă la petrecerea timpului liber într-un mod constructiv.
În data de 17 iulie 2023, împreună cu tinerii din cadrul Parohiei “Sfânta Treime” Cibiliu, însoțiți de părintele Andrei Carcea un prieten al tinerilor, implicat activ în viața comunității,ne propunem să descoperim obiectivele culturale, istorice, spirituale ale Iașului.Un moment de răsfăț și socializare cu o înghețată și un suc, cu siguranță va face călătoria mai atractiva și mai frumoasă.

[/et_pb_column]

Donează pentru proiect

Investim în tineri!

Investim în viitor!

500 de lei pe lună – o investiție în educația și în viitorul Anei

 Ana are 15 ani și o mulțime de vise. E fragedă și matură, în același timp. E trecută prin greutăți, dar mereu și-a păstrat nădejdea. Iar Dumnezeu pe toate le vede. El nu rămâne niciodată dator. Și-atât de frumos lucrează prin oameni – încât Ana e înconjurată mereu de oameni care o iubesc, o susțin, o încurajează.

Ana este sora mai mare a lui Roman, de 14 ani, și a Melaniei, de 4 ani. Părinții, Sergiu, de 40 de ani și Anastasia, 37 de ani, sunt oameni muncitori și credincioși. Amândoi au fost plecați la muncă în străinătate, pentru a face amenajări în casa aflată încă în construcție – și pentru a-și putea ține copiii la școală. Din păcate, în 2020, tatăl Anei a avut un accident de muncă, în urma căruia n-a mai putut lucra un an și trei luni. De atunci, a fost operat la picior de două ori în Italia și de trei ori în Republica Moldova.

Întrucât nici astăzi problemele de sănătate nu îi permit să facă prea multă muncă fizică, Sergiu lucrează doar ocazional în orașul Bălți, unde face taximetrie. Mama Anei, Anastasia, lucrează la un restaurant din orașul Florești.

Dar greutățile și provocările vieții nu sunt menite să ducă la deznădejde sau să îi îndepărteze pe oameni de Dumnezeu. Din contra! Familia Eftodii participă cu mic, cu mare, la activitățile care se desfășoară în Biserica Tuturor Sfinților din Florești. Aici, Roman, fratele de 14 ani, este ucenic la Altar, iar Ana – o elevă cu rezultate foarte bune la școală – se ocupă de inventarul și de organizarea Bibliotecii parohiale. „Biserica este un ideal pentru împlinirea religios-culturală a multor credincioși din oraș. Printre cei care susțin necondiționat activitățile din parohie se numără și membrii familiei Efodii, aceștia formând un exemplu de familie creștină cu ținută morală de excepție”, a spus preotul Marian Cosmin Grigore, parohul Bisericii Tuturor Sfinților.

Prin intermediul părintelui au aflat și reprezentanții Asociației Familia Tradițională despre Ana și despre familia ei. Au aflat și le-a păsat! Astfel, au decis să acorde Anei un ajutor în cadrul proiectului „Investim în tineri! Investim în viitor!” – un proiect care are ca obiectiv susținerea educației tinerilor sub diferite forme, printre care, de mare ajutor este acordarea unei burse lunare de 500 de lei. „Suntem interesați ca acest sprijin financiar să ajungă la tinerii cu potențial intelectual, cu dorința, dar și cu voința de a se forma în devenirea lor ca cetățeni responsabili,  fiecare cu vocația lui. De aceea, urmărim parcursul lor și avem o legătură constantă cu ei”, a precizat Dorina Ciornei, Președintele Asociației Familia Tradițională.

În acest context, Ana este mai încrezătoare în viitor și extrem de emoționată. Știe că dragul ei de școală este apreciat, iar susținerea pe care o primește îi dă curaj. „Învăț la Liceul «Ion Creangă» și mulțumesc Domnului, căci sunt cu rezultate foarte bune. Îmi doresc să finalizez cursurile liceale în orașul nostru, Florești, apoi să continui studiul în România. De curând, părinții au redobândit cetățenia română, pentru a putea ca, pe viitor, să mă transfer mai ușor în Țară și să învăț”, a spus Ana. Iar de la Dumnezeu, știind că El lucrează prin oameni, mulțumirile fetei continuă: „Sunt recunoscătoare Părintelui Marian, pentru că este alături de noi și Asociației Familia Tradițională pentru această bursă oferită lunar. Banii au sprijinit mult familia noastră în momente grele, iar pe mine m-au încurajat enorm să pot finaliza studiile cu rezultate cât mai bune”.

Fiecare copil, fiecare tânăr, fiecare mică investiție în viitor contează. De aceea, e important să dăm mână cu mână în fapte bune și să deschidem porți către educație. Cu asumare. Cu credință. Cu încurajare. Cu certitudinea că Ana și alții ca ea merită să știe că sunt importanți. Și iubiți. Și că ne pasă.

Donează pentru proiect

TURIST ÎN ORAȘUL TĂU PENTRU O ZI

 

“Asociația “Familia Tradițională” Iasi, propune un program educațional, pentru elevi/tineri și dascăli, care să vină în completarea ofertei educaționale actuale ca alternativă la petrecerea timpului într-un mod constructiv.
Proiectul își propune organizarea de activități periodice (intervalul orar 10.00 – 17.00), în care împreună cu tinerii explorăm obiectivele culturale, istorice, spirituale ale Iașului, socializăm la o masa de prânz împreună și cel mai important, credem noi, este faptul că încercăm să-i implicăm în activități ce vizează dezvoltarea unei conștiințe a apartenenței lor la spațiul orașului în care trăiesc”.

 

 

Donează pentru proiect

COȘUL IEPURAȘULUI

Anotimpul renașterii și al speranței ne aduce în suflet parfumul florilor, cântul păsărilor dar și sărbătoarea sfântă a Învierii Domnului – sărbătoare așteptată de fiecare creștin și în mod special de copii.Este timpul jertfei al dăruirii, al iubirii și al iertării. AFT își propune și anul acesta să aducă mici bucurii copiilor dar și celor care au atâta nevoie de mângâiere.Te invit și pe TINE! sa faci bucurie, pentru a te bucura la rându-ti de darul iertării și de LUMINA ÎNVIERII!

Donează pentru proiect

NATURA 

O DIMENSIUNE A EDUCAȚIEI TINERILOR PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ.

 

Proiectul NATURA – O DIMENSIUNE A EDUCAȚIEI TINERILOR PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ, vizează dezvoltarea în rândul tinerilor a unui nou concept de viață în care natura devine cadrul general de manifestare a unor valori individuale și colective dar și un partener egal pentru dezvoltarea sănătoasă.

Proiectul își propune sa angreneze, într-un mecanism inter-activ, grupele de specialiști și cele de tineri cu scopul de a crea o atmosferă destinsă dar disciplinată, în care schimbul între nevoile tinerilor și experiența specialiștilor să se realizeze facil iar rezultatul să fie unul care să aducă plus valoare în comportamentul tinerilor.

Durata proiectului : iulie 2022 – septembrie 2022
Loc de desfășurare : Iaşi – zona de agrement Ciric  

 

PROIECT FINANȚAT DE CĂTRE PRIMĂRIA IAȘI

 

Donează pentru proiect

Coșul Iepurașului

Anotimpul renașterii și al speranței ne aduce în suflet parfum de floare, cânt de păsărele dar și sărbătoarea Sfânta a Învierii Domnului – sărbătoare așteptată de fiecare creștin si în mod special de copii.Este timpul jertfei al dăruirii al iubirii și milostenie! AFT își propune sa aducă mici bucurii copiilor și celor care au atâta nevoie de mângâiere! Te invit și pe tine să faci bucurie pentru a te bucura la rându-ti de lumina iertării și a Învierii!

Donează pentru proiect

Turist în orașul tău pentru o zi

„TURIST ÎN ORAȘUL TĂU PENTRU O ZI ”– propune un program educațional, pentru elevi/tineri și dascăli, care să vină în completarea ofertei educaționale actuale ca alternativă la petrecerea timpului într-un mod constructiv.

  • implicarea activă a tinerilor, în activități care să-i motiveze, să le dezvolte abilități de comunicare și relaționare, și să le ocupe timpul cu activități plăcute și recreative;
  • credem că oamenii pot aduce schimbarea, vorbind unii cu altii, muncind împreună, învățând să asculte, colaborând, socializând. Este un prim pas spre conectarea la o comunitate a orasului, a regiunii si, de ce nu, a lumii.

Donează pentru proiect

Donează pentru proiect

Hrană Pentru NevoIAȘI

Hrană Pentru NevoIAȘI! proiect care este susținut material și financiar de Parohia Sfântul Haralambie din Iași, care demonstrează și convinge că solidaritatea umană este un Dar de la Dumnezeu, că oamenii străzii au mai multă nevoie de noi cei, care trebuie să fim recunoscători pentru ceea ce avem, o mâncare caldă, un acoperiș deasupra capului, o pernă unde să punem capul, imbrăcăminte și încăltăminte uscată și curată, avem ceea ce ei din păcate ar trebui să aibă și nu au.

  • crearea unui mediu de viaţă normal pornind de la drepturile constituționale ale cetățenilor;
  • sensibilizarea , conștientizarea cetățenilor că solidaritatea umană poate aduce zâmbetul pe chipul acestor oameni aflați în dificultate și implicarea instituțiilor abilitate în rezolvarea problemelor identificate de voluntari;

Viața mea este un DAR! Eu, sunt IUBIRE!

Proiect realizat în parteneriat cu Asociația ZBOR SPRE LUMINĂ a copiilor cu sindrom Down ! Dăm o șansă acestor copii care emană lumină, bunătate și care oferă mereu dragoste necondiționată. Și ei pot fi utili dacă știm să-i valorizăm! Și de la ei avem ce învăța, pentru că nu sunt altfel decat noi? Sunt doar semenii noștri! Ateliere pentru copii dar și consiliere psihologică și spirituală pentru părinți

Donează pentru proiect

Donează pentru proiect

Prietenia ne unește!

Proiect propus de AFT Dondușeni în parteneriat cu Liceul Alexei Mateevici care se dorește a fi un schimb de experiențe, de cunoștințe și mai ales de bune practici, între adolescenții din Iași și cei din Basarabia.

Dor de țara mea

Dezvoltarea unui proces educativ și de instruire, care să determine creșterea contribuției familiei în modernizarea societății, păstrând valorile și tradițiile naționale, cu  accent pe armonizarea acestora cu cele europene.

Donează pentru proiect

Donează pentru proiect

Promovând valorile dăm sens viitorului

Proiectul își propune să ofere tinerilor un set de repere valorice culturale, spiriruale, care să le asigure capacitatea de a interpreta și dezvolta prin prisma acestor valori relația cu sinele ca ființă morală, relația cu familia, relația profesională, dezvoltarea unei cariere și pregătirea pentru o profesie, și nu în ultimul rând relația cu societatea.

Acțiuni culturale & sociale

Povestea din coșul iepurașului

Acțiunea își propune sensibilizarea elevilor prin darurile oferite dar și  implicarea lor în acțiuni extracuriculare prin provocarea la lectură și scris  finalizată cu Concurs de eseuri! (20 Apr 2020)

Sărbătorile Pascale, prilej de bucurie

Oferirea de pachete cu alimente, dulciuri și materiale de igienă familiilor sărace din Parohia Pietriș /Dolhești/ Iași (19 Apr 2020)

Bun și blând de Crăciun

Proiect anual prin care copiii primesc daruri de la Moș Crăciun.

1 DECEMBRIE – Ziua Națională zi de Mare Sarbătoare!

Simpozion în parteneriat cu Muzeul Municipal Iași

„Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi înţeleasă „ (REGINA MARIA)

Daruri de la Moș Crăciun

Acțiune de ajutor pentru familia Urzică cu 8 copii din sat Jigoreni/Țibănești /Iași, rămași fără adăpost! (18 DEC 2019)

Dăruind devii mai bun

  • igienizarea unei săli de clase la o scoală parteneră din Iași, am reușit să asigurăm funcționalitatea unei săli de clasă iar elevii să beneficieze de condiții optime de studiu; (septembrie 2020)
  • 27 de ghiozdane! 27 de zâmbete! Asigurat 27 ghiozdane complet echipate, haine, dulciuri, pentru copii din Parohia Pietriș/Dolhești/Iași (septembrie 2020)