Natura – o dimensiune a educației a tinerilor pentru o viață activă

Proiect inițiat de Asociația Familia Tradițională și finanțat de Primăria municipiului Iași.

Ziua 1 – partea I

Cu emoție, bucurie, curiozitate, așa au început activitățile proiectului nostru.
Domnul prof. univ. dr. Nicu Gavriluță – vicepreședinte AFT, a vorbit tinerilor despre valoarea necesară conviețuirii pașnice ,,Toleranța și acceptarea celuilalt”.
Pentru o dezvoltare sănătoasă în trinitatea ființei, ,,minte, corp și spirit”, doamna psihoterapeut dr. Maria Roman a creat o sinergie a grupului de tineri în activitatea denumită ,,Sănătatea e doar a ta, PROTEJEAZ-O”!

Ziua 1 – partea a II-a

Domnul consilier local, Marian Dalban, un prieten fidel al tinerilor a reușit să-i sensibilizeze dar și responsabilizeze pentru implicarea lor în viața comunității, creând un dialog pe tema „Perspective de dezvoltare a unei atitudini civice a tinerilor”.

Ziua 2 – partea I

Valorile oferă omului cunoștințele de care au nevoie pentru a crește, a se dezvolta și progresa. Armonia, credința și compasiunea sunt valorile spirituale ale omului frumos.
Părintele Constantin Sturzu, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, le-a vorbit tinerilor despre ” A doua cădere a omului – cum biruim ispita virtualului”. De asemenea, tinerii participanți au manifestat interes în a dialoga cu domnul Ionut Zota, asistent social cu o vastă experiență în activitățile de voluntariat, despre “voluntariatul ca stil de viață, de dăruire și empatie”.

Ziua 2 – partea a II-a

Natura poate deveni pentru fiecare dintre noi, un cadru general de manifestare a unor valori individuale si colective dar și un partener pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă. Instructorii în Qwan Ki Do și grupele de tineri au creat astăzi o atmosferă destinsa dar și disciplinata care cu siguranță poate aduce plus valoare în comportamentul lor.

Ziua 3 – partea I

Ziua 3 partea I, a proiectului “Natura o dimensiune a educației tinerilor pentru o viață activă”, finanțat de Primăria municipiului Iași a continuat în aceeași nota a întâlnirilor constructive și interesante.Spun psihologii că mintea reprezintă un instrument minunat dacă este folosită corect! iar doamna psihoterapeut dr.Mirela Dracinschi în prezentarea făcută ” Starea de prezență a minții”, a reușit să convingă cu argumente acest mister. Să fii responsabil, corect, onest, moral să respecți valorile sociale nu putea să explice mai bine audientei, decât doamna avocat Geta Lupu prin tema abordată “Justiția pentru tineri”.

Ziua 3 – partea a II-a

Creativitate, Ingeniozitate și Implicare prin provocare!
General maior dr. Vasile Roman și doamna prof. Georgeta Pleșcan, au făcut o echipă minunată, având ca scop provocarea tinerilor participanți la o activitate ludică, pentru a dezvolta atitudinile și aptitudinile de care aceștia au nevoie într-o societate pluralistă, guvernată democratic, denumită “Cum pot oamenii să trăiască împreună în pace!”

 

Ziua 4 – partea I

O noua zi- o noua provocare în cadrul proiectului nostru. De la valorile spirituale, valorile civice ajungem la valorile culturale. Valorile cuturale – credințe, tradiții și obiceiuri ale comunității în care trăim, bunuri și patrimoniu care protejează identitatea oamenilor. Onorați de prezență doamnei dr. Aurica Ichim, manager al Muzeului Municipal “Regina Maria” Iasi,care ne-a purtat pașii prin istoria Iașului de ieri și de azi.Vorbim adesea de evenimente și mai ales de evenimente de succes și ne întrebăm câta muncă și câte persoane se află în spatele reușitei lor. Despre lumea evenimentelor – “oportunități și provocari”, ne-a vorbit drd.ec.Amalia Georgescu, manager AGEO EVENTS, agenție de organizări evenimente cu peste 18 ani de experiența. Mulțumiri și Prețuire distinselor doamne.

Ziua 4 – partea a II-a

Ziua 4 – partea a II-a
Crezi că educația financiară îți poate influenta starea de bine? Într-un dialog spunem noi constructiv, a tinerilor participanți cu domnul ec. Eusebiu Vreme, care a abordat tema “Educația financiară a tinerilor”, a reușit să le ofere oportunități și soluții din secretele gestionării banilor.

 

Ziua 5

Provocări! Emoții! Curiozități!
Să știi, să fii, să faci! Antreprenoriat de succes cu Ștefan Vornicescu, un prieten al tinerilor. Supraviețuiește, cum explorăm muntele, cum filtrăm apa când rămânem fără rezerve și cum ne orientam când am rătăcit traseul, o frumoasă abordare a militarilor cercetasi în rezervă.
Doamna Lia Anton, manager al postului Tv Life Iași, a captat atenția tinerilor despre fenomenul “No fake news”.