Motto-ul: Trăiesc dăruind din puținul talantului meu!

Sunt omul fapei și mai puțin al vorbei, sunt omul căruia îi place să dăruiască, mai mult, decât să primească, să dăruiască un zâmbet trecătorului, bucurie și speranță semenilor, omul căruia îi place să lase frumoase aduceri aminte în memoria oamenilor pe care i-a întâlnit. Îmi place să fiu utilă comunității din care fac parte, să fiu un bun contributor la binele  societății și a oamenilor, pentru a da un sens frumos vieții.

M-am născut într-un loc minunat din ținutul Neamțului, într-o familie frumoasă, unde am învățat că respectul, munca și dragostea de oameni îmi este zestre. Am fost înconjurată de oameni autentici, simpli cu o înțelepciune aparte, care mi-au fost modele în viață și de la care am învățat că pentru a ajunge să-ți împlinești un vis, trebuie să muncești, să crezi, și să asculți. Da! să-ti asculți vocea interioară, să-ti asculți intuiția și să le urmezi. Și am rămas fidelă până la capăt vocii mele interioare și cu multă muncă, seriozitate și implicare am reușit în viață să îndeplinesc o dorință și să-mi împlinesc un vis, acela de a ajunge ofițer.

 La început a fost o mare provocare, însă a fost ceea ce tatăl meu (care m-a călăuzit mereu de undeva de sus), și-a dorit  în viață, să urmeze o carieră militară.

Curajul, perseverența și credința mi-au fost aliați în cei 30 de ani de carieră militară, o carieră cu multe sinusoide, dar, care a meritat efortul, pentru că mi-a oferit satisfactii profesionale, personale,  m-a format ca om,  iar astăzi sunt ceea ce sunt,  un om împlinit  și fericit!, care se bucură de  dragostea și iubirea familiei a copiilor și a soțului, cărora ori de câte ori am ocazia le MULȚUMESC  și le spun vă IUBESC!

 În urmă cu 3 ani am încheiat o etapă din viața mea, o carieră militară de 30 de ani și tot atunci am spus PUNCT și de la CAPĂT cu o altă provocare, pentru că îmi doream o schimbare!  Să mă implic în viața comunității din care fac parte, să pun la dispoziția semenilor timpul, experiența mea, să împărtășesc tinerilor din crezul meu, din valorile în care cred din tot ce însemn eu astăzi, Dorina Ciornei femeie, mamă, soție, ofițer.

Iar ca o misiune deloc întâmplătoare, Asociația Familia Tradițională pe care o coordonez îmi oferă acest privilegiu, să întâlnesc oameni pe care destinul i-a hărăzit să-i întâlnesc, să le ascult păsurile dar și povestile de viață, să îi ajut, să le dăruiesc din talantul pe care l-am primit la rându-mi.